Lego Univerzum

Minden ami a LEGO-ról szól. Szettek, kiegészítők, leírások, újdonságok, és minden ami a legózáshoz szükséges! Mert játszani jó!

Friss topikok

Címkék

Archívum

Elemzés: A fekete monostor szelleme

2014.07.13. 12:46 Katarn

Üdv mindenkinek!

Mint ahogy ígértem, lesznek szett elemzések is, és itt is van az első.

6034-1.jpg

Egy igazi klasszikus a maga nevében. A Castle témából. Ez volt az egyik első olyan szettem amiben szellem volt megtalálható.

Maga a szett 1990-ben került a boltokba, és mivel elég jól lehetett becsatlakoztatni a többi Castle szetthez, így egyértelmű volt a siker. Főleg a szellem miatt, ami ráadásul világított a sötétben, ha egy ideig a lámpa fölé tartották.

Nézzük magát a lovagot aki szintén tartozék volt, és nagyon sok ember állítása szerint az egyik legjobb figura volt. Teljes fegyverzetű (Euro páncélzattal) lovagról van szó, ami ebben az esetben nem csak a torzójára festett láncinget takarta, hanem még pluszban egy felrakható páncélt is kapott, ami nagyon dögössé tette lovagunkat. A fegyverek úgymond a szokásosak voltak, lévén a 90-es években nem nagyon figyeltek erre, és szinte minden Castle szettben ugyanazok a fegyverek voltak megtalálhatóak. Mikről is beszélek? egy rövid kard, és egy nagyobb dárda szerűség, amire általában a zászlókat lehetett rá húzni. A szettben természetesen állatok is szerepelnek. Na nem sok, csupán 2 darab. Egy sólyom, (itt jegyezném meg, hogy sajnos ezt is sokáig elhanyagolták, lévén a kalózos szettekben is ugyanaz a szürke színű madár szerepelt, papagájként. Erre később már azért figyeltek, és piros-sárga színekkel különböztették meg ezt a 2 madarat) és egy hófehér ló, amihez egy kék színű nyereg is tartozott, arról nem is beszélve, hogy a nyereg mindkét oldalára rá lehetett pattintani a fegyvereket. A sisakról még nem beszéltem. Igazi, középkori "feelenges" rostélyt kapott, ami külön kiemelte a figurát, mint az egyik legkirályabb, és leghősiesebb lovagot, abban az évben. Gyönyörű piros színű tollazatot lehetett beszúrni a sisak tetejére, és valljuk be, ez a kis plusz tette kerek egésszé a figurát ami sajnos viszonylag hamar feledésbe merült, lévén nem sokra rá, már jöttek a Robin Hood-os készletek, valamint a millennium környékén jött Oroszlánszívű Richard és a Denevérlovag, akik gyorsan megszerezték maguknak a dicsőséget, de az egy másik cikk lesz.

Még hátra van maga az épület, ahol a szellem tanyázik. Építésileg nem nagy falat, könnyen és gyorsan össze lehet szerelni, ám annál nagyobb élmény utána játszani, idősebbeknek pedig a többi Castle termék mellé kiállítani. A lényeg, ami miatt érdemes beszerezni istenigazából ezt a szettet, az a 2 darab kapu, ami szintén központi szerepet tesz ki, lévén minden szem ezt nézi meg legelőször.

Összegzésként azt kell mondanom, hogy a 43 darabos szett igazán kiváló kezdés egy újoncnak, vagy egy kisebb gyereknek, ám ahogy a legtöbbnél, úgy itt is figyelmeztetek mindenkit, hogy ne hagyjuk egyedül 3-4 éves gyerekünket, mert mivel apró elemek is vannak a szettben, könnyen lenyelheti, és abból csak a baj történik.

Az értékelésem erről a szettről: 6 pont a lehetséges 10-ből.

 

Extraként álljon itt az útmutatója is, azoknak akiknek szintén megvan ez a szett, de a papírja már réges-régen feledésbe merült.

001.jpg

002.jpg

 

 Plusz egy nem saját kép összeszerelt formában, a papírjával és a dobozával:

reviewmain1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://legouniverzum.blog.hu/api/trackback/id/tr536504471

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása